ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Σαβ Νοε 12, 2011 6:45 pm

Ο Αντώνιος Φώσκολος, εμπειρογνώμονας καθηγητής για θέματα ορυκτών πόρων, καθώς και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης σε θέματα πετρελαϊκών ερευνών, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" για τα κοιτάσματα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή, τα κοιτάσματα της Κύπρου είναι πάνω από 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ενεργειακά ισοδυναμούν με το απόθεμα του αργού πετρελαίου της Αλάσκας, και «θα αλλάξουν την οικονομία της Κύπρου».

Ο εκ των ιδρυτών και πρώτων καθηγητών της Έδρας Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, σημειώνει ότι το λεγόμενο timing ήταν κατάλληλο. «Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη ενεργειακή κρίση το 2020. Η κρίση θα αρχίσει να εμφανίζεται δειλά από το 2015. Άρα τα κοιτάσματα της Κύπρου και εν γένει της Ανατολικής Μεσογείου και της Ελλάδας θα βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ενεργειακή κρίση, κάτι που η Ρωσία δεν μπορεί να το κάνει μόνη της».

Στην ερώτηση, αν θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα η Κύπρος και στον Β' Γύρο Αδειοδότησης και να δώσει για έρευνα και εκμετάλλευση και τα άλλα "Οικόπεδα", ο Έλληνας καθηγητής απαντά:

"Εδώ ίσως να παίζονται και πολιτικά παιχνίδια. Ήδη τα στοιχεία της εταιρείας γεωφυσικών μελετών ΡGS τα οποία αξιολόγησε και η ΒΕΙCΙΡ/FRΑΝLΑΒ δείχνουν φερ' ειπείν, ότι το οικόπεδο «4» θα πρέπει να έχει περίπου τρεις-τέσσερις φορές περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι το κοίτασμα της Αφροδίτης, δηλαδή κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα. Επίσης τα οικόπεδα «5» και «6» υπόσχονται πολλά. Επανέρχομαι, η Ευρώπη σύντομα θα πεινάσει ενεργειακά και καθυστερήσεις εκ μέρους της Κύπρου δεν επιτρέπονται. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων Κύπρου και Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά κοιτάσματα και οποιοδήποτε έγκαιρο νέο άνοιγμα οικοπέδων στη διεθνή αγορά θα προσθέσει σημαντική ασφάλεια και ευημερία στην Κύπρο και κατ' επέκταση στην Ευρώπη".

Σύμφωνα με τον καθηγητή Α. Φώσκολο:

- Τα βεβαιωμένα και πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ανέρχονται σε περίπου 15 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (περιλαμβάνονται και αυτά της ελληνικής λεκάνης του Ηρόδοτου) και αυτά νοτίως της Κρήτης, που κατά την ΡGS εξομοιώνει τη λεκάνη νοτίως της Κρήτης εκτάσεως 80 χιλιάδων τετρ. χιλιομέτρων, με αυτήν της Λεβαντίνης εκτάσεως πάλι 80 χιλιάδων τετρ. χιλιομέτρων, σε 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

- Η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ημερησίως φυσικό αέριο εκπεφρασμένο σε ισοδύναμο αργού πετρελαίου δύο φορές περισσότερο από ό,τι παράγει σήμερα ο Κόλπος του Μεξικού. Ο Κόλπος του Μεξικού (Πλευρά ΗΠΑ) παράγει 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ η Ανατολική Μεσόγειος θα παράγει το ισοδύναμο των 3,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Λογικό λοιπόν είναι να υπάρχει κολοσσιαίο ενδιαφέρον για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Εύσημα πρέπει να αποδοθούν στον πρωτεργάτη αυτής της επιτυχίας τον Δρα Σόλωνα Κασίνη.

-Τα αποθέματα των υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης έχουν εκτιμηθεί από το ΒΕΙCΙΡ/FRΑΝLΑΒ του ομίλου ΙFΡ για μεν την Ελληνική λεκάνη του Ηρόδοτου σε 2-2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (ισοδύναμα με 6-8 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου) και της νοτίου Κρήτης, εκ μέρους της πολύ γνωστής ΡGS, σε 3,45 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Αυτά τα τεράστια αποθέματα θα γίνουν υποχρεωτικά αντικείμενο εκμετάλλευσης για να βγάλουμε αφενός το χρέος μας και αφετέρου να βοηθήσουμε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή της πείνα μετά το 2020.

«Η ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος έχει κολοσσιαίο ατομικό ενδιαφέρον να οριστεί σύντομα η ΑΟΖ Κύπρου- Ελλάδας για να εξάγει μέσω αγωγού τα πλεονασματικά της 6 τρισ. κ.μ. φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Η εξαγωγή θα γίνει μέσω αγωγού που θα περνά μέσα από την ελληνική ΑΟΖ», καταλήγει ο Έλληνας καθηγητής.

swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Παρ Νοε 18, 2011 9:51 pm

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο....
πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


πηγη:axortagos.gr
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από giorgos320d Την / Το Παρ Νοε 18, 2011 10:26 pm

Χρηστο αν ειναι οντος ετσι ολλα αυτα που διαβασα παραπανω τοτε το 2020 η ΕΛΛΑΔΑ θα γηνει η μεγαλητερη ατομικη βομβα στον πλανιτη γη!!! για να δουμε λοιπον τι μας επηφυλασει το μελον???
giorgos320d
giorgos320d
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Ηλικία : 52
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από makinen Την / Το Παρ Νοε 18, 2011 10:45 pm

sSc_jawdrop2 sSc_jawdrop2
makinen
makinen
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 7367
Ηλικία : 32
Τόπος : Θεσσαλονικη-Amsterdam
Μοντέλο BMW : E36 coupe

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από north Την / Το Σαβ Νοε 19, 2011 8:46 am

Έτσι είναι όπως τα λέει ο Χρήστος Γιώργο και Νίκο.
Το παρήγορο είναι ότι πλέον όλα τα χαρτιά έχουν ανοίξει και ξέρουμε όλοι τις δυνατότητες της Ελλάδας αλλά...........

Μετά από οργανωμένο σχέδιο 30 και πλέον ετών, ήμαστε σχεδόν ανήμποροι να κάνουμε οτιδήποτε,
Από την μία έχουμε την ανεμελιά μας και την βόλεψει μας από τα διάφορα κόμματα
Από την άλλη τους τούρκους που τους έχουν οι σύμμαχοι μας λυτούς η δεμένους, ανάλογα τα συμφέροντά τους.

Και φυσικά πρωτίστως η έλλειψη Εθνικής Συνείδησης που διακρίνει τους Έλληνες στην Ελλάδα (όχι του Εξωτερικού).

ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γίνει που θα ευνοήσει την Ελλάδα
Τους Ξένους ναί, εμάς όχι
Θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι στην δική μας Εθνική περιουσία και το όφελος θα μεταφέρεται στους κατοίκους της Ευρώπης.
north
north
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 690
Ηλικία : 46
Τόπος : Καρδία
Μοντέλο BMW : ε,36

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Την / Το Σαβ Νοε 19, 2011 2:48 pm

angry
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 14071
Ηλικία : 31
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : E39 M PACK & E21 315
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.microtronic1990.eu/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Σαβ Νοε 19, 2011 5:09 pm

Προετοιμάζουν χρεοκοπία με 100% ανεφάρμοστο Προϋπολογισμό
19-11-2011Κάποιοι νομίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μια μηχανή που κόβει ευρώ στο σπίτι τους. Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι η τρόικα της κυβέρνησης και η τρόικα του εξωτερικού επιβάλλουν επιπλέον νέα οικονομικά βάρη 6,3 δισ. ευρώ στους Έλληνες πολίτες μέσα στο 2012.

Συνολικά οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3,6 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους, κυρίως σε εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα και καύσιμα. Παράλληλα, επιβαρύνονται από τη μείωση 2,7 δισ. των δαπανών, κυρίως μέσω της περικοπής των μισθών και των συντάξεων.

Για παράδειγμα, μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους, που θα κυμανθούν μεσοσταθμικά στο 35-40%, θα υποστούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου, Δημοτικές Επιχειρήσεις και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των αποδοχών τους μαζί με όλα τα επιδόματα εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών ανεξάρτητα αν εργάζονται 20 ή 30 χρόνια δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Οο προϋπολογισμός του 2012, που προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 9% φέτος και 5,4% το 2012, περιλαμβάνει δέσμη 16 μέτρων – μεταξύ των οποίων και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Ψηφίζεται στις 7 Δεκεμβρίου και αποτελεί ένα από τα ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά της κυβέρνησης με τους δανειστές της κατά το νέο κύκλο συζητήσεων που ξεκίνησαν χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Όλα αυτά τα υπεραισιόδοξα για να εμφανίσει έλλειμμα 9%. Υπάρχει έστω και μία περίπτωση να μαζέψουν 6,3 επιπλέον δισ. ευρώ από μία "πεθαμένη" οικονομία; Όχι βέβαια! Το ερώτημα είναι γιατί να κατασκευάζουν τέτοιους ανεφάρμοστους Προϋπολογισμούς ή γιατί δημιουργούν τέτοιες 100% απραγματοποίητες προσδοκίες στους δανειστές (αν και αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο Προϋπολογισμός).

Απλά για να παίξουν το παιχνίδι της χρεοκοπίας. Δηλαδή για να έρθουν σε δεύτερο χρόνο και να πουν "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, επειδή οι Έλληνες φοροδοαφεύγουν";

Ήδη ο Χορστ Ράϊχενμπαχ προετοίμασε το κλίμα με τις δηλώσεις περί 60 δισ. (!) ανείσπρακτων φόρων. Κάτι που δεν υφίσταται σε ποσοστό 95%. Για να γίνει αντιληπτή η κομπίνα, σε αυτά τα 60 δισ. περιλαμβάνει και τα... 35 δισ. ευρώ που ζητά το κράτος από διάφορες εταιρείες που δεν υπάρχουν και επάνω στα οποία το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στήριξε το σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν"!

Πρόκειται για ποσά πτωχευμένων εταιρειών, ακόμα και 25 χρόνια πριν, για τα οποία είναι πιθανότερο να αναστηθούν οι ιδιοκτήτες τους, παρά αυτά να εισπραχθούν...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Σαβ Νοε 19, 2011 5:23 pm

Το 4ο "οικονομικό" Ράϊχ είναι εδώ με πτωχεύσεις αντί για τανκς
18-11-2011

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε δια του εκπροσώπου του ότι η γερμανική κυβέρνηση όντως εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες «συντεταγμένες αναδιαρθρώσεις χρέους πέραν της Ελλάδας» (δηλαδή πτωχεύσεις κρατών της ευρωζώνης), κάτι που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα εξασέλιδο κείμενο του γερμανικού ΥΠΕΞ στο οποίο σημειώνεται ότι η «μερική πτώχευση» θα πρέπει να καταστεί μια δυνατότητα που θα μπορεί να εφαρμοστεί για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα οποία «δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την βιωσιμότητα του χρέους» τους. Στο ίδιο σημείωμα, με αρχικό παραλήπτη τον υπουργό Γκουίντο Βέστερβελε, συμπληρώνει πως «πρέπει επίσης να υπάρχει η επιλογή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας για να μειωθεί το βάρος για τους φορολογούμενους άλλων χωρών της Ευρωζώνης που καταβάλλουν το τίμημα για τον δανεισμό των κρατών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους»!

Προσπαθούν να επιβάλουν ένα 4ο "οικονομικό" Ράϊχ όπου αυτοί θα αποφασίσουν για την ζωή και το θάνατο ολόκληρων κρατών και θα τοποθετούν τους Κουίσλινγκ της απολύτου αρεσκείας τους ως πρωθυπουργούς σε αφελείς μάζες πολιτών, οι οποίες θα "ανακουφίζονται" επειδή ένας τραπεζίτης χωρίς να εκλεγεί ποτέ, έγινε πρωθυπουργός σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι μέχρι χθες "πατριωτικές" δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.

Οι οποίες "πατριωτικές δυνάμεις", ειδικά ο ΛΑΟΣ, ακόμα δεν έχουν τκμηεριώσει επαρκώς γιατί στηρίζουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Η Ν.Δ. λέει ότι τους στηρίζει για να πάει ομαλά η χώρα σε εκλογές στι 19 Φεβρουαρίου. Έωλο, αλλά είναι μια αιτιολογία. Ο ΛΑΟΣ; Για να έχει απλά μερίδιο στην εξουσία;

Στην απάντηση-επιβεβαίωση το γερμανικό υπουργείο κάνει λόγο για ένα κείμενο διόλου «μυστικό», το οποίο περιέχει ιδέες τις οποίες ήδη ο Γκουίντο Βέστερβελε έχει σχολιάσει δημόσια.

Σε κάθε περίπτωση στο κείμενο γίνεται αναφορά σε διαδικασίες για την «συντεταγμένη χρεοκοπία» θα πρέπει να ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από το 2013.

Οι συντάκτες του εγγράφου τάσσονται υπέρ της «σθεναρής εμπλοκής της ΕΕ στα δημοσιονομικά όσων χωρών παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας» και μάλιστα προτείνουν όποια χώρα δεν τηρεί τους στόχους των προγραμμάτων λιτότητας να τιμωρείται με «στέρεα δημοσιονομικά μέτρα που θα της επιβάλλονται, όπως συγκεκριμένες περικοπές δαπανών, ή νέοι φόροι»!

Τέλος στο κείμενο επαναλαμβάνεται το «αίτημα» για τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ ώστε να εφαρμόζεται η δημοσιονομική πειθαρχία και να παρέχεται η δυνατότητα της παραπομπής όσων χωρών παραβιάζουν τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κι επειδή οι συντάκτες του εγγράφου αναγνωρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει προς ώρας ανέφικτη, προτείνουν και εναλλακτικές: «Στην περίπτωση που η τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ δεν είναι πολιτικά εφικτή, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προταθεί μια εναλλακτική συνθήκη ανάμεσα στα κράτη-μέλη, που θα είναι νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου»!

Ουσιαστικά προτείνεται το ελληνικό πείραμα να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το ερώτημα είναι γιατί να μένει κάποιος στην ευρωζώνη και να αποτελεί τμήμα του 4ου Ράϊχ; Σε κανέναν δεν χρωστάμε, ειδικά στους Γερμανούς, αυτοί μας χρωστάνε, όσο και αν οι εγχώριοι Κουίσλινγκ προπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο....

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Σαβ Νοε 19, 2011 5:32 pm

Το "Βατερλώ" της ελληνικής ασφάλειας: "Χαρίζουν" την αμυντική βιομηχανία
19-11-2011

Στον ιδιωτικό τομέα περνά οριστικά η αμυντική βιομηχανία της χώρας με εξαίρεση την ΕΑΒ για την οποία οι Αμερικανοί φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να την κρατήσουν εκτός του κύματος ιδιωτικοποιήσεων, αφού ούτε οι ίδιοι προτίθενται να την εξαγοράσουν, αλλά ούτε θέλουν να πέσει και στα χέρια των Ευρωπαίων ανταγωνιστών τους και κυρίως των EADS και Dassault.
Κατά τα λοιπά τα ΕΑΣ και δευτερευόντως η ΕΛΒΟ (λέμε «δευτερευόντως» γιατί η ΕΛΒΟ πρακτικά είναι ήδη ιδιωτική εταιρεία στην οποία το δημόσιο έχει το 51% των μετοχών) περνούν στα χέρια ιδιωτών σε ποσοστά από 60-100% ανάλογα με τις προσφορές που θα γίνουν.

Θεωρούμε βέβαιο ότι θα παραμείνει το δημόσιο ως μέτοχος για ένα ποσοστό περί το 30-35% και στις δύο εταιρείες, κάτι που και οι ιδιώτες θα θέλουν, όχι τόσο για να εξαγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή κάποιο μερίδιο, όσο για να έχει «κίνητρα» το κράτος να κερδίζουν προγράμματα. Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο, το κράτος να είναι μέτοχος κατά ένα σημαντικό ποσοστό σε εταιρείες οι οποίες θα συμμετέχουν σε κρατικούς διαγωνισμούς!

Εν πάση περιπτώσει αυτό είναι το ολιγότερο, αφού έτσι όπως τα καταφέραμε θα περάσει σε ξένα χέρια το σύνολο της παραγωγής πυρομαχικών, φορητών και βαρέων όπλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της παραγωγής οχημάτων. Ισραηλινοί (ΙΜΙ-Rafael), Γερμανοί (Rheinmetall), Αμερικανοί (ΑΤΚ) και ίσως Κινέζοι (Norinco) και Ρώσοι (Rosoboronexport) είναι οι ενδιαφερόμενοι για τα ΕΑΣ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκτη υποψηφιότητα.

Τα ΕΑΣ είναι η «μεγάλη νύφη» λόγω τεράστιας ακίνητης περιουσίας και λόγω μείωσης το προσωπικού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (έχουν μείνει περίπου οι μισοί εργαζόμενοι λόγω μετατάξεων και εθελουσίας εξόδου), αλλά θα πρέπει επιπλέον 200-300 ακόμα να αποχαιρετίσουν την εταιρεία από τους 800 εναπομείναντες σήμερα. Αυτό αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο business plan τα οποία είναι σε γνώση του defencenet.gr. Όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή χρεών τους σε ύψος αν του 1 δισ. ευρώ.

Για φαβορί δεν μπορούμε να μιλήσουμε αν δεν ξέρουμε την κατάληξη του διαγωνισμού στην ΕΛΒΟ που είναι σαφώς πιο εύκολη διαδικασία με την εταιρεία να έχει λίγα χρέη (περί τα 25 εκατ. ευρώ) να είναι «μαζεμένο» μαγαζί με 400 εργαζόμενους, αλλά χωρίς ακίνητη περιουσία πέραν της έκτασης στην οποία στεγάζεται.

Εδώ η κοινοπραξία ΜΑΝ-Rheinmetall έχει πέσει «με νύχια και με δόντια» με μια βιτρίνα την εταιρεία MIE-TSEL την διάδοχο της εν πολλαίς αμαρτίες στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 περιπεσούσα ΜΙΕ να έχει σημαντικό ποσοστό στη νέα εταιρεία. Όντας και αντιπρόσωποι και της ΜΑΝ, η οποία επίσης βαρύνεται σε πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα.

Άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ΕΛΒΟ θα είναι οι αμερικανικές Οshkosh, AM General (στενές σχέσεις σε παραγωγικό επίπεδο με την ΕΛΒΟ λόγω παραγωγής των Hummer και των φορτηγών της Oshkosh), πιθανόν η γαλλική Renault, χωρίς να αποκλείεται να δούμε και κάποια από τις IVECO (ιταλική) και SAAB (σουηδική), αλλά και Rosoboronexport της οποίας οι νέες οικογένειες οχημάτων θέλουν έναν φορέα προώθησης των προϊόντων με άνοιγμα στις «θερμές θάλασσες» ενώ βέβαια υπάρχει και το πρόγραμμα των BMP-3HEL που μπορεί τώρα να έχει «παγώσει» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά τα κόστη κτήσης, αυτά σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι χαμηλά, αν και είναι ενωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις. Για τα ΕΑΣ μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει ένα κόστος μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα παραληφθεί η εταιρεία. Μια εταιρεία με περιουσιασκά στοιχεία άνω του 1 δισ. ευρώ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grswartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Σαβ Νοε 19, 2011 6:03 pm

Αντε και ενα τελευταιο.....γιατι μαυρισε η ψυχη μου παλι σημερα με αυτα που διαβαζω.


ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Τα αληθινά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που κρύβουνΑπόλυτη αποτυχία που δημιουργεί δυναμική μη αναστρέψιμης πορείας προς την άβυσσο της χρεοκοπίας, έχει πάρει πλέον η χώρα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί επιμελώς και που για πρώτη φορά φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
H οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που στο μεγαλύτερο ποσοστό της, βέβαια, επιβλήθηκε από την τρόικα, είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και η όλη κατάσταση θυμίζει καρκινοπαθή που του χορηγούν βαριά φάρμακα για να του παρατείνουν μερικούς μήνες τη ζωή (για να προετοιμαστούν οι «συγγενείς» -διάβαζε Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ - καλύτερα για την «κηδεία», δηλαδή την ολική πτώχευση).

Τα φάρμακα προκαλούν παρενέργειες που σακατεύουν το συκώτι, το στομάχι, το ανοσοποιητικό και απλά καθιστούν τον «θάνατο» πιο επώδυνο και βασανιστικό.

Τα νούμερα που συγκέντρωσε η έρευνα του defencenet.gr από επίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών και τα οποία παραδόξως, ουδόλως ανέφερε κανείς κατά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, δίνουν εικόνα οικονομίας που όχι μόνο δεν παλεύει να βγει από την ύφεση, αλλά είναι κλινικά νεκρή μετά τα όσα της επέβαλαν, από τον Μάιο του 2010.

Δύο βασικές παραδοχές που καταδεικνύουν το εύρος της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας: Αντίθετα με ό,τι λένε οι κυβερνητικοί και η τρόικα, η φοροδιαφυγή το 2010… κάλπασε και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Το είπε κανείς αυτό δημοσίως; Ποτέ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2010 στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το τότε αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και… «καθάρισαν». Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών που αποτελούν τον βασικό τροφοδότης της ελληνικής οικονομίας να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο!
Πρόκειται για 273.662 φορολογούμενους με εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα που ήταν αφορολόγητοι σε σύνολο 378.876 ελευθέρων επαγγελματιών που υπέβαλαν δήλωση στην εφορία το ίδιο έτος.

Την ίδια στιγμή, μόνο 443 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ και μόνο 6 ελεύθεροι επαγγελματίες πάνω από 900.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των φορολογούμενων, μόνο 52 δήλωσαν στην εφορία εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα, οι 15 ήταν μισθωτοί. Εισόδημα μεταξύ 500.000 ευρώ και 900.000 ευρώ δήλωσαν 204 φορολογούμενοι.

Το δεύτερο κομβικό σημείο, απλά επιβεβαιώνει το πρώτο και φτάνει μέχρι τις ημέρες μας και τινάζει στον αέρα όλα τα φληναφήματα που λέγονται «περιορισμός της ύφεσης», αναδιοργάνωσης του τομέα των εσόδων κλπ: Τα έσοδα το πρώτο δεκάμηνο του 2011 (1/1/-31/10) απλά έχουν καταρρεύσει σε μία οικονομία που, ενώ έχει πεθάνει, κάποιοι επιμένουν να της ρουφούν το αίμα: Παρά τα σκληρά, απάνθρωπα, φοροεισπρακτικά μέτρα που έχουν επιβληθεί το τελευταίο έτος,

Σε πλήρη κατάρρευση βρίσκονται τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εμφανίζονται μειωμένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 4,1%!

Είπατε τίποτα; Γιατί από το ΥΠΟΙΚ και από την τρόικα έχει πέσει πέσει «νεκρική σιωπή», προφανώς για να μην διακόψουν την «νεκρόφιλη» τελετή που εκτελούν.

Τα έσοδα εμφανίζουν «μαύρη τρύπα» έναντι του αναθεωρημένου στόχου κατά 1,1 δισ. ευρώ και η κατάρρευση των εσόδων έχει οδηγήσει στα ύψη και το έλλειμμα το οποίο διαμορφώνεται στο δεκάμηνο στα 20,1 δισ. ευρώ έναντι 18 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα!

Επαναλαμβάνουμε, αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, τα οποία κανείς δεν έχει τολμήσει να αγγίξει μέχρι στιγμής.

Πιο αναλυτικά, τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 1.103 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.360 εκατ. ευρώ, αλλά με τι τίμημα: Ένα κράτος που έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών, ένα κράτος, το οποίο δηλώνει προς τους πάντες ότι «Απλά δεν πληρώνω», ένα κράτος το οποίο έχει παραμελήσει ακόμα και την άμυνα και την ασφάλειά του, εκχωρώντας μέχρι και την προστασία της Κύπρου στο… Ισραήλ!

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Με την απλή διαδικασία που ξέρουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν στύψει τον κοσμάκη, ούτε είχαν αφήσει τους δημοσίους υπαλλήλους με 50% των αποδοχών τους μέσα σε 18 μήνες: Εισπράττουν λίγα, ξοδεύουν πολλά!

Τα έσοδα από τους φόρους όπως είδαμε αντί να αυξηθούν, μειώθηκαν (!), για τον απλό λόγο που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι λόγω της δομής της οικονομίας που δεν αλλάζει μέσα σε 18 μήνες, ούτε αλλάζει με την απειλή φυλάκισης, για κάθε ένα ευρώ που δίνεται σε άμεσο φόρο χάνεται ενάμιση από έμμεσους φόρους. Συν το γεγονός ότι ο κόσμος δεν δαπανά και συνεπώς η έμμεση φορολογία εμφανίζει πολύ χαμηλότερα αποτελέσματα από την άμεση.

Γενικώς, δεν εισπράττει το κράτος γιατί… «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Η φοροδιαφυγή, αυτά τα 100 δισ. ευρώ που βγήκαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, δεν στέρησε στο κράτος, απλά κάποιους άμεσους φόρους, στέρησε και το «τζιράρισμα» που θα γινόταν στην εσωτερική αγορά από το ποσό αυτό.

Και όταν βλέπει κανείς ότι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, η οικοδομή έχει καταρρεύσει, η αγορά αυτοκινήτου έχει καταρρεύσει, ο τομέας της εστίασης έχει καταρρεύσει, ε, από πού θα εισπράξουν; Και βέβαια έχουμε μια μεγάλη αύξηση των κρατικών δαπανών όχι για επενδύσεις, αλλά για να πληρώνονται τα ταμεία ανεργίας και τα ασφαλιστικά ταμεία, που απλά δεν έχουν έσοδα πλέον λόγω της ανεργίας και της μαύρης εργασίας. Φαινόμενα που θα εντείνονται χρόνο με τον χρόνο όσο κυβέρνηση και τρόικα επιμένουν σε αυτές τις συνταγές…

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, λοιπόν, είναι αυξημένες κατά 3.121 εκατ. ευρώ ή 5,7% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

- Στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.483 εκατ. ευρώ ή 19,5% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2010
- Στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 2,4% ή 970 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 που δικαιολογείται από την αύξηση των επιχορηγήσεων για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2.767 εκατ. σε σχέση με το 2010 που υπερέβη την μείωση κατά 1.796 εκατ. ευρώ των υπολοίπων κατηγοριών δαπανών.

Μετά από αυτό, ο βασικός στόχος του ΥΠΟΙΚ για το α’τρίμηνο του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα, μάλλον σαν ένα κακό ανέκδοτο ακούγεται.

Για όλο το 2012 προϋπολογίζεται πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι και 2 δισ. ευρώ (πρωτογενές είναι το πλεόνασμα που προκύπτει, αν δεν υπολογιστούν οι τόκοι των δανείων στον προϋπολογισμό. Τότε καλείται πρωτογενές γιατί δείχνει ότι το τελικό έλλειμμα οφείλεται μόνον σε εξυπηρέτηση του παλαιού χρέους) πρόβλεψη που την βασίζουν την μείωση των τόκων κατά 4-5 δις. ευρώ για του χρόνου, λόγω «κουρέματος».

Ο προϋπολογισμός άλλωστε, έχει ήδη καταρτισθεί, αλλά τον Ιανουάριο θα τον αλλάξουν πάλι (αυτό είναι μια μικρή είδηση για όσους το αγνοούν ακόμα) με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει πετύχει το PSI, για το οποίο όμως υπάρχει μέχρι στιγμής ελάχιστη προθυμία των τραπεζών να συμμετάσχουν.

Δυστυχώς πλέον εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, η κατάσταση, ό,τι και να λένε οι της εξουσίας, είναι μη αναστρέψιμη. Η δυνατότητα επώδυνης μεν, αλλά διάσωσης του 2010, χάθηκε οριστικά. Μόνο μια μεγάλη γεωπολιτική στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ακολουθεί η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια θα μπορούσε να την διασώσει, αλλά κάτι τέτοιο θέλει ΗΓΕΤΕΣ με ελληνική ψυχή. Όχι υπαλλήλους που απλά μιλάνε ελληνικά…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grswartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Κυρ Νοε 20, 2011 8:55 pm

Από το "Πετρέλαιο δεν υπάρχει" στο "Άμεσα γεωτρήσεις"!
20-11-2011

Πολλά και κρίσιμα ερωτήματα που ζητούν πιεστικά απαντήσεις έχουν δημιουργηθεί από την στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της ύπαρξης πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (αυτής που τουλάχιστον έχει προσδιοριστεί ως ΑΟΖ στα νότια, βόρεια και δυτικά της χώρας).
Ερωτήματα που έχουν να κάνουν ακόμα και με συνειδητή απόκρυψη της ύπαρξης των κοιτασμάτων αυτών μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πλήρης εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας της χώρας με την αλεπάλληλη υπογραφή Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου και της Δανειακής Σύμβασης που Θα σφραγίσει το τέλος του ελληνικού ανεξάρτητου κράτους ή τουλάχιστον αυτό που ξέραμε ως ανεξάρτητο κράτος από το 1974 και μετά.

Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με την στάση του τότε πρωθυπουργού, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, όταν δήλωσε ευθαρσώς ότι «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πετρέλαια» και της αλλαγής της στάσης αυτής αμέσως μόλις υπογράφηκε το Μνημόνιο τον Μάϊο του 2010.

Τότε ανακοινώθηκε η δημιουργία κρατικού φορέα ερευνών για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να έρχεται σε πλήρη αντίθεση (τουλάχιστον δημοσίως με τον τότε πανίσχυρο Γ.Παπανδρέου) και την στιγμή που καταργούντο δεκάδες φορείς του δημοσίου, όπως το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) να ανακοινώνει την δημιουργία φορέα για να κάνει, τι; Αυτό που λοιδορούσαν δημόσια οι Γ.Παπανδρέου και Θ.Πάγκαλος: Να δώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Tόσο το defencenet.gr, όσο και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ από την άνοιξη του 2010 έχοντας πληροφορηθεί κάποια «ψίγματα» των αποτελεσμάτων των ερευνών κυρίως των αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών στην περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης είχαν προβλέψει από τότε την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων.

Αλλά φαίνεται ότι δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα το «δέσιμο» της χώρας, το οποίο φυσικά θα είχε αποφευχθεί αν αυτή την στιγμή δύο-τρία γεωτρύπανα «τρυπούσαν» την ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης. Διότι έστω και το 50% των ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν διαρρεύσει από αμερικανικές πηγές ότι υπάρχουν, να είναι απολήψιμο, τότε απλά κανείς δεν θα δεχόταν να υποθηκεύσει το μέλλον μιας χώρας η οποία κρύβει στα έγκατά της έναν θησαυρό που θα άλλαζε την πορεία της (κακής) οικονομικής της κατάστασης.

Ο κρατικός φορέας ιδρύεται σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, (μετά το Μνημόνιο) φυσικά, προκηρύσσει τον πρώτο διαγωνισμό (μετά την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου) τον περασμένο Σεπτέμβριο και μόλις υπογραφεί και η Δανειακή Σύμβαση (με μόνη διαφωνούσα την Αριστερά) θα ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες!

Και εκεί που ο Γ.Παπανδρέου έλεγε ότι «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό πετρέλαιο», στην συνάντηση της 6ης Νοεμβρίου 2011, δηλαδή ακριβώς 23 μήνες μετά το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» ξαφνικά χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το ότι «Πρέπει να έχουμε σύντομα αποτελέσματα στο θέμα των πετρελαίων για να δουν οι εταίροι ότι βρέθηκαν καινούριες πηγές πλούτου για την Ελλάδα» προσπαθώντας να πείσει τον Α.Σαμαρά να μην επιμείνει για εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου!

Και την περασμένη Τετάρτη, μιλώντας στην Βουλή, το επαναλαμβάνει και δημόσια! Και την επομένη σε κάλεσμα του βουλευτή της Ν.Δ. και υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για άμεση έναρξη των ερευνών, χωρίς να περιμένουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο «τυχαία» παρίσταται ο υφυπουργός ΠΕΚΑ και αρμόδιος για τις έρευνες υδρογονανθράκων ο Γ.Μανιάτης, ο οποίος δηλώνει ότι … τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις»! Πρόβλεψή μας: ΜΕΤΑ την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης!
Για τι ποσότητες μιλάμε; Σύμφωνα με όλες τις ανοικτές πηγές από την αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, τα αποθέματα νότια της Κρήτης είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημαντικές περιοχές είναι αυτή μεταξύ Τυμπακίου και Πλακιά, επίσης νότια της Κρήτης, όπως και μία ακόμα περιοχή νότια της νήσου Γαύδου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Λιβύη παράγει 1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα, δηλαδή 365 εκατ. βαρέλια το χρόνο. Το 50% των παραπάνω να είναι απολήψιμο, η ποσότητα φτάνει τα 9,5 δις. βαρέλια, δηλαδή για 25 χρόνια θα έχει η χώρα την παραγωγική ικανότητα της Λιβύης!

Εκτός αυτών υπάρχει και η βεβαιότητα ύπαρξης δύο-τριών κοιτασμάτων στην δυτική Ελλάδα με μικρές ποσότητες 350-500 εκατ. βαρέλια, αλλά που είναι αρκετό για να αλλάξει ευεργετικά την φυσιογνωμία των οικονομιών της περιοχής.
Καταληκτικά: Πετρέλαιο υπάρχει και μάλιστα εκτός «καυτών ζωνών», όπως είναι η περιοχή του Αιγαίου, που υπάρχει το άλλοθι της σύγκρουσης με την Τουρκία. Και πιθανότατα υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.
Όλα αυτά έγιναν βεβαιώθηκαν από το 2007 και μετά, όταν εφαρμόστηκαν νέες τεχνικές διερεύνησης πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Αλλά έπρεπε να προηγηθεί η άλωση της χώρας, πριν ανακοινωθεί η ύπαρξή τους. Όπως κάποτε εργολάβοι-λαμόγια αγόραζαν σχεδόν δωρεάν, εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλεως έχοντας εσωτερική πληροφόρηση από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ότι έμπαιναν στο σχέδιο το επόμενο εξάμηνο.

Όσο για το ποιος θα αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και ποιος θα λάβει και την «μερίδα του λέοντος» αυτών, δε νομίζουμε ότι χρήζει απαντήσεως. Είναι σα να ρωτά κάποιος «Από πού βγαίνει ο ήλιος;»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο δικό μου: δεν ολοκληρώθηκε το δέσιμο της Χώρας ,γι αυτό μας απειλούν ότι δεν θα έχει 6η δόση αν δεν πέσουν υπογραφές. Να πέσουν υπογραφές σε πράγματα που δεν έχουν γραφτεί και συμφωνηθεί καν, να βάλουν υπογραφή σε λευκό χαρτί και μετά να μπει όποιο κείμενο γουστάρουν???? !!!!!!!!!!!!! Όποιος βάλει την υπογραφή του θέλει εκτελεστικό απόσπασμα .

Idea Sadευτυχώς απέχει η αριστερά και αν τελικά δεσμευτούν οι τρεις χαριτωμένες που συμπράττουν το έγκλημα σήμερα, ο λαός θα έχει εναλλακτική να ψηφίσει κάποιον που δεν έχει υπογράψει και να σπάσει την συμφωνία που υποτίθετο ότι έχουν πάρει οι Γερμανοί και Σια από ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ,ΛΑΟΣ ).
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Δευ Νοε 21, 2011 11:18 am

Μην παρεξηγηθώ απο κανέναν με το τελευταίο σχόλιο, δεν τοποθετουμε πολιτικα με καμία πολιτικη παραταξη της χώρας(μια σκεψη εκανα) . ΟΚ?
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Δευ Νοε 21, 2011 11:19 am

Times: Άρθρο-φωτιά για την ανατροπή Παπανδρέου/Μπερλουσκόνι και τα παρεπόμενα 21-11-2011


H Μέρκελ, ο Σαρκοζί, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι αγορές ανέτρεψαν τις δημοκρατικές μεν, διεφθαρμένες δε κυβερνήσεις Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι, αν και η εξέλιξη αυτή άνοιξε στην ουσία τον ασκό του Αιόλου για το μέλλον της ευρωζώνης, σύμφωνα με εκτενές άρθρο της εφημερίδας New York Times.


Το εν λόγω άρθρο έχει τον... πομπώδη τίτλο ''Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και ισοτιμίες" και παρατίθεται ακολούθως:

Οι διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και έχουν σταματήσει από το καλοκαίρι. Μία παγκόσμια συμμαχία με επικεφαλής τη Γερμανία, την Κίνα και το ΔΝΤ, κινούνται παρασκηνιακά με στόχο την απομάκρυνση του Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο. Όμως η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ ήταν το χαριστικό χτύπημα: Ο πρόεδρος έχει πλέον χάσει την δεδηλωμένη της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης και το επιτελείο του αδυνατεί να επιβιώσει.

Μέσα σε λίγες ημέρες, μέσω κάποιων ασυνήθιστων συνταγματικών τακτικισμών, ο Ομπάμα παραιτείται και καλείται ο Michael Bloomberg να αναλάβει το οβάλ γραφείο. Με το Πεκίνο να εξαπολύει επιθέσεις κατά του δολαρίου, το Κογκρέσο δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να παραδώσει την οικονομία της χώρας στην διακομματική συμμορία των «6» μελών της Γερουσίας, οι οποίοι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων δέχτηκαν την παρουσία των Κινέζων και των Γερμανών. Στο μεταξύ, στην Ευρώπη και την Ασία επικρατεί μία ευρεία συναίνεση για την δημιουργία ενός παγκόσμιου υπερ-κράτους καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση της οικονομικής μόλυνσης...

Για τους Αμερικανούς, το παραπάνω σενάριο αποτελεί μία παρανοϊκή φαντασίωση.

Όμως, για τους πολίτες της Ιταλίας και της Ελλάδας, οι οποίοι πρόσφατα είδαν τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις να ανατρέπονται από τις πιέσεις των αγορών, τους γραφειοκράτες της ΕΕ και από τους αρχηγούς ξένων κρατών, αποτελεί την ψυχρή πραγματικότητα της πολιτικής του 21ου αιώνα. Η εθνική κυριαρχία είναι μία όμορφη ιδέα, όμως προέχει το συμφέρον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Λίγοι στεναχωρήθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα για την πτώση του Μπερλουσκόνι και του Παπανδρέου (εκατέρωθεν διεφθαρμένοι και άμοιροι) από το άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου-Παρισιού. Ωστόσο, οι εσπευσμένες αναχωρήσεις τους, τις οποίες χαιρετίζουμε, άνοιξαν ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό παράθυρο που δείχνει πως θα είναι το πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος του μέλλοντος. Η σταθερότητα θα επιτευχθεί εις βάρος της δημοκρατίας: Οι τελετουργίες των κοινοβουλίων και των εκλογών θα παραμείνουν, όμως οι πραγματικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την περίφημη «Ομάδα της Φρανκφούρτης» και του ad hoc εσωτερικού κύκλου που αποτελείται από την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και μίας συστάδας τραπεζιτών και αξιωματούχων της ΕΕ, που έχει αναλάβει από τον Οκτώβριο την διαχείριση κρίσης που βιώνει η Ευρώπη.

Πολλές φωνές συνιστούν, ότι μετά από το πέρας της κρίσης, θα υπάρχει χρόνος ώστε να αντιστραφεί η συνεχιζόμενη συγκέντρωση εξουσίας και να επανεξεταστεί ο όλο και περισσότερο αυξανόμενος αντιδημοκρατικός χαρακτήρας της ΕΕ. Βέβαια, σήμερα η ήπειρος χρειάζεται μία ενωμένη δημοσιονομική πολιτική και μία κεντρική τράπεζα που θα είναι πρόθυμη να συμπεριφέρεται όπως η FED, σύμφωνα με το Bloomberg. Αλλά μόλις το ευρώ σταθεροποιηθεί, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να ξεκινήσουν να δίνουν στην λαϊκή κυριαρχία κάποια φωνή σε διάφορες άλλες πτυχές του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από giorgos320d Την / Το Δευ Νοε 21, 2011 8:25 pm

swartz έγραψε:Μην παρεξηγηθώ απο κανέναν με το τελευταίο σχόλιο, δεν τοποθετουμε πολιτικα με καμία πολιτικη παραταξη της χώρας(μια σκεψη εκανα) . ΟΚ?


ΟΚ σε πηστευω!!! klinomati
giorgos320d
giorgos320d
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Ηλικία : 52
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ Την / Το Τρι Νοε 22, 2011 7:48 am

Σε ειχα καταλαβει εγω.αχαχαχ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ
Moderator
Moderator

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 14071
Ηλικία : 31
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : E39 M PACK & E21 315
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.microtronic1990.eu/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τρι Νοε 22, 2011 9:33 am

Ρωσικοί δορυφόροι "σκανάρουν" νότια της Κρήτης για πετρέλαια
21-11-2011


Ρωσικός πολυφασματικός δορυφόρος, πιθανότητα τύπου Condor, (o πρώτος εκτοξεύθηκε το 2008 και "σκανάρει" περιοχές με υψηλού ενδιαφέροντος γεωλογικά στοιχεία) πρόκειται να περάσει αύριο επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, με εστιασμένους τους φακούς του στην Κρήτη.

Στόχος: Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης για τα οποία ήδη η Ρωσία έχει καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον της για να προχωρήσει σε έρευνας στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη ρωσική ομάδα της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, η οποία θα λαμβάνει στοιχεία βαθμονόμησης και υποβοήθησης της ακρίβειας των στοιχείων που θα μεταδώσει ο δορυφόρος.

Ολόκληρη η περιοχή νότια της Κρήτης μέχρι την βορειοαφρικανικήακτή και νοτιοανατολικά μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ θα "κοπεί" σε τομείς ανάλογα με το ενδιαφέρον των ευρημάτων και εν συνεχεία θα εντοπιστούν και θα αναλυθούν τα σημεία που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

H Mόσχα δείχνει διατεθειμένη να μην μείνει σε καμία περίπτωση έξω από το "πάρτι υδρογοναθράκων" της Α.Μεσογείου...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τρι Νοε 22, 2011 8:23 pm

South Stream" a la ισραηλινά: Ευκαιρίες και κίνδυνοι...
22-11-2011

Μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ελλάδα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, ο οποίος κομίζει συγκεκριμένη ατζέντα για τον ενεργειακό τομέα η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και συγκεκριμένα σχέδιο για κοινές έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά και την δημιουργία στην Ελλάδα διαμετακομιστικού σταθμού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την ισραληνική ΑΟΖ σφραγίζει γεωστρατηγικές εξελίξεις γενικότερα!
Ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές προσκείμενες στον Ν. Αγιαλόν «Η Ελλάδα είναι μια στρατηγικής σημασίας χώρα, λόγω της εγγύτητάς της σε μας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως λόγω της ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα συζητήσουμε για το πώς θα αναδείξουμε την Ελλάδα και την Κύπρο σε κέντρα διανομής φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές της».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε διπλωματική διαμάχη με την Τουρκία πριν δύο χρόνια, δήλωσε ότι οι συνομιλίες Ιερουσαλήμ και Αθήνας για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην Τουρκία: «Η ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών έχει στόχο να συνεισφέρει θετικά στην περιοχή και όχι να στραφεί εναντίον άλλων».

Κατά τις ίδιες, πάντα, πληροφορίες, εκτός από τον Σταύρο Δήμα, ο κ. Αγιαλόν θα συναντήσει και άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Μετά την Κύπρο, το επόμενο σκαλοπάτι που πρέπει να πατήσει το ισραηλινό φυσικό αέριο για να φτάσει στην Ευρώπη και να μειωθεί η εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι η Ελλάδα. Προσφέρουν στρατηγική συμμαχία έναντι ασφάλειας στην ροή του κοιτάσματος.

Κάτι ανάλογο που αυτό που θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι, σε μεγαλύτερη βέβαια έκταση, με το South Stream. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Αν και δεν βλέπουμε για ποιο λόγο θα έπρεπε να εμπλακούν ισραηλινές εταιρείες υπό την μορφή συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.

Με το πέρασμα μέσα από την ελληνική ΑΟΖ και του ισραηλινού South Stream, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους ενεργειακούς κόμβους του πλανήτη. Με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό σε περίπτωση που οι μελλοντικές πολιτικές ηγεσίες δεν είναι αρκούντως... ελληνικές!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τρι Νοε 22, 2011 9:16 pm

Σε νέα φάση οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις
Βασίλης Γιαννακόπουλος

Η 16η Νοεμβρίου πιθανόν να σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας η Άγκυρα θα αυξήσει τη συχνότητα της παρουσίας των αεροναυτικών της δυνάμεων στην περιοχή του Καστελόριζου και όχι μόνο, προκειμένου να δηλώσει ότι αμφισβητήσει την
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) του νησιού. Είναι πολύ πιθανόν η τουρκική κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να προβεί σε μια σειρά πολιτικο-στρατιωτικών ενεργειών, προκειμένου να επιδιώξει τη ματαίωση κάθε σχεδιαζόμενης προσπάθειας καθορισμού της ελληνικής ΑΟΖ.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από μια σειρά γεγονότων, όπως:
 Στις 4 Νοεμβρίου, το υπουργείο ΠΕΚΑ ανακοίνωσε «το πλαίσιο συνεργασίας
ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (Institut
Francais du Petrole - ΙFP), στην προοπτική παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης
στις διαδικασίες αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη
χώρα».
Στις 14 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας,
απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist με θέμα
«Αειφόρος, ανταγωνιστική και ασφαλής ενέργεια στην Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ
άλλων ότι «Ελλάδα και Κύπρος δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα για
να μοιραστούν στη δική τους ΑΟΖ τους οποιουσδήποτε καρπούς. Το θέμα είναι η
Τουρκία να διευθετήσει μαζί με την Ελλάδα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Με την
ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε από κοινού
στο θέμα».
Στις 16 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από το υπουργείο ΠΕΚΑ ότι «Έχει πολλές φορές
δηλωθεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι η θέσπιση ΑΟΖ
στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας
ασκεί και θα ασκήσει στον κατάλληλο χρόνο, συνεκτιμώντας τις γενικότερες συνθήκες
καθώς και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τις όμορες χώρες. Η οριοθέτηση των
θαλασσίων ζωνών της χώρας μας με όλα τα γειτονικά κράτη αποτελεί στρατηγική
2
εθνική πολιτική επιλογή. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των συμφωνιών οριοθέτησης με
την Ιταλία (1977) και την Αλβανία (2009), έχουμε αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη
Λιβύη και την Αίγυπτο. Μάλιστα, η ελληνο-αλβανική συμφωνία οριοθέτησης των
θαλάσσιων ζωνών της 27ης Απριλίου 2009 καθιερώνει όριο πολλαπλών χρήσεων
(multi-purpose boundary), το οποίο οριοθετεί τόσο υφιστάμενες ζώνες (χωρικά ύδατα-
υφαλοκρηπίδα) όσο και μελλοντικές ζώνες δικαιοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης της
ΑΟΖ. Αντιστοίχως, το ενδεχόμενο θέσπισης ΑΟΖ έχει ληφθεί υπόψη και κατά τις
διμερείς διαπραγματεύσεις οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο και τη
Λιβύη, οι οποίες δεν αφορούν αποκλειστικά την υφαλοκρηπίδα αλλά και τη
(μελλοντική) ΑΟΖ. Όσον αφορά την Κύπρο, η σχέση μας είναι τέτοια που μόλις
κρίνουμε ότι είναι προς αμοιβαίο συμφέρον, θα προχωρήσουμε με ταχύτητα στην
οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».
Την ίδια ημέρα (16 Νοεμβρίου), αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας
πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν του Καστελόριζου. Όπως ανακοινώθηκε από
το ΓΕΕΘΑ, «σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4 εισήλθε στο
FIR ΑΘΗΝcΝ στις 15:30, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη Ν. Μεγίστη (Καστελόριζο)
στα 1.000 πόδια και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝcΝ στις 15:31». Μάλιστα, την ίδια ώρα
ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεχόταν στο προεδρικό μέγαρο τη νέα
πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
Πέρα των παραπάνω, θα πρέπει να τονισθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2011 (1 Ιανουαρίου έως
31 Οκτωβρίου), η τουρκική πολεμική αεροπορία, αν και παραβίασε 857 φορές τον Εθνικό
Εναέριο Χώρο, εντούτοις πραγματοποίησε μόνο τρεις υπερπτήσεις εθνικού εδάφους. Η
συγκεκριμένη αποστολή, που η διάρκειά της περιορίσθηκε στα 60 δευτερόλεπτα και ως εκ
τούτου δεν ήταν δυνατόν να καταλήξει σε αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών,
παρεκκλίνει από τη συνήθη δραστηριότητα εντός του FIR ΑΘΗΝcΝ και πολύ πιθανόν
συνιστά «απάντηση» και «προειδοποίηση» της Άγκυρας στις ελληνικές προθέσεις.

Με δεδομένη την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ,
η Άγκυρα έχει αποφασίσει να κινηθεί εκτός των ορίων της διεθνούς νομιμότητας. cς εκ
τούτου, εκμεταλλευόμενη και τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την
ευρωζώνη, θα επιδιώξει να επιδεινώσει την κατάσταση ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο
και το Αιγαίο, προκειμένου να «ελέγξει» τα επόμενα βήματα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

ΠΗΓΕΣ:
[1] Υπουργείο ΠΕΚΑ/Γραφείο Τύπου/Δελτία Τύπου, «Ανακοίνωση σχετικά με το πλαίσιο συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», 4 Νοεμβρίου 2011
[2] Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, «Δ. Χριστόφιας: Κανένα πρόβλημα για τη συνεκμετάλλευση ΑΟΖ με Ελλάδα», 14 Νοεμβρίου 2011
[3] Υπουργείο ΠΕΚΑ/Γραφείο Τύπου/Δελτία Τύπου, «Άρθρο Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη στην
ηλεκτρονική σελίδα www.energypress.gr», 16 Νοεμβρίου 2011
[4] ΓΕΕΘΑ/ΕΝΗΜΕΡcΣΗ, «Υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών», 16 Νοεμβρίου 2011


Έχει επεξεργασθεί από τον/την swartz στις Τρι Νοε 22, 2011 9:42 pm, 1 φορά
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τρι Νοε 22, 2011 9:37 pm

Μάγκες να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά ,γιατί μάλλον θα φορέσουμε όλοι τα χακί μας. :mlo:
( Θα ανακηρύξουμε την ελληνική ΑΟΖ , πιθανό να πάμε στα 12 ναυτικά μίλια(διεθνές δίκαιο θαλασσών) ,η Τουρκία έχει εγκλωβιστεί με το carious belly που έχει δηλώσει και αρχίζει πόλεμο με την Ελλάδα στον όποιο όμως δεν θα είμαστε μόνη, αλλά και το Ισραήλ για τα δικά του συμφέροντα και η Ρωσία για τα δικά της (είπαμε ότι κατεβάζει προσεχώς και αεροπλανοφόρο στη μεσόγειο), είναι και οι Αρμένιοι από πίσω είναι και οι Κούρδοι που θέλουν κράτος.


Τελικά μήπως πλησιάζει η εκπλήρωση των προφητειών των αγίων πατέρων της Ορθοδοξίας?
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τετ Νοε 23, 2011 12:12 pm

Ασκήσεις πολέμου της ρωσικής αρμάδας στη θάλασσα του Barents...
23-11-2011


Με πολύ υψηλή ένταση - κατά τους στρατιωτικούς παρατηρητές της θάλασσας του Barents, κυρίως Νορβηγούς, "ανεξήγητα εντατικές σα να πρόκειται να εμπλακεί σε επιχειρήσεις" - και με δεκάδες απογειώσεις των μαχητικών Su-33 και Su-25, αλλά και των ελικοπτέρων η Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου, η περίφημη αρμάδα του ρωσικού αεροπλανοφόρου "Admiral Flota Sovetskogo Soyuza Kuznetsov", όπως είναι το πλήρες όνομα του σκάφους ασκείται αυτές τις ημέρες στην θάλασσα Barents πριν από την καθοδο της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί το πλοίο και τα σκάφη που το συνοδεύουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στην Α.Μεσόγειο και εκτιμάται ότι από τις άμεσες προτεραιότητες της ρωσικής δύναμης θα είναι και η Συρία λόγω των γνωστών εξελίξεων στην αραβική χώρα αλλά και των συμφερόντων της Ρωσίας στην περιοχή.

Η Ρωσία αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο έχει μία και μοναδική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, όπου ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία μια τεράστια ναυτική βάση εντός του 2012. Αν πέσει το συριακό καθεστώς ή αν γίνει ανώμαλη διαδοχή του Άσσαντ, μένει χωρίς βάση στην Μεσόγειο. Εκτός αυτού, η Συρία αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες των ρωσικών οπλικών συστημάτων και μετά την απώλεια των 4 δισ. ευρώ της Λιβύης, το κτύπημα για την ρωσική αμυντική βιομηχανία θα είναι ισχυρό, αν απωλεστεί και η αγορά της Συρίας.

Πάντως, η αρμάδα έχει στο πρόγραμμα "επίσκεψης" και την κυπριακή ΑΟΖ, όπου η Gazprom διεκδικεί δύο "Οικόπεδα" και βέβαια στο Αιγαίο...

Το αεροπλανοφόρο μαζί με τα πλοία που συνιστούν την ομάδα κρούσης του ασκούνται επί του παρόντος βόρεια του λιμανιού του Murmnsk ολοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί πριν από το ταξίδι της αρμάδας των έξι πολεμικών προς τα νότια στην μεγαλύτερη κάθοδο σκαφών της Ρωσίας προς την Μεσόγειο από την εποχή του "ψυχρού πολέμου".

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός συνολικού προγράμματος εκπαίδευσης των πληρωμάτων των πλοίων το οποίο ξεκίνησε με ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν επι των πλοίων την χρονική περίοδο που αυτά βρίσκονταν στις βάσεις τους.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αρμάδας περιλαμβάνει δοκιμές των οπλικών συστημάτων των πλοίων, βελτίωση της απόδοσης των πληρωμάτων υπό δυσμενής συνθήκες, τις δυνατότητες που έχει το αεροπλανοφόρο σε αρθμό αποπροσγειώσεων, ασκήσεις αντιμετώπισης πυρκαγιών μετά από εχθρικό πλήγμα κλπ.

Ειδικά για το προσωπικό το αεροπλανοφόρου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις ταχείας φόρτωσης-εκφόρτωσης όπλων αεροσκαφών. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι το Admiral Kuznetsov πέτυχε ήδη ρυθμό 114 αποπροσγειώσεων σε μία ημέραστο αεροπλανοφόρο. Υπενθυμίζεται ότι το Kuznetsov διαθέτει αριθμό αεροσκαφών Su-33 και Su-25UTG και αριθμό ελικοπτέρων Kamov.

Μαζί με το αεροπλανοφόρο έρχονται και τέσσερα συνοδά σκάφη (αντιτορπιλικά, φρεγάτες) και ένα σκάφος υποστήριξης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τετ Νοε 23, 2011 12:22 pm

Με 6η δόση και εκλογές εξευτελίζουν τους πολίτες και τον Α.Σαμαρά
23-11-2011

Με τους Ευρωπαίους να πιέζουν αφόρητα τον Α.Σαμαρά για μια ταπεινωτική υπογραφή σε μια «λευκή επιταγή» και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο πρακτικά να αναβάλει την ημερομηνία των εκλογών ο Α.Σαμαράς πρέπει ήδη να έχει μετανιώσει για την απόφασή του να συναινέσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να μην οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές.

Χθες ο Λουκάς Παπαδήμος με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «Η 19η Φεβρουαρίου είναι μια ενδεικτική ημερομηνία» και «Ποτέ δεν συμφωνήσαμε για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, συμφωνήσαμε να γίνουν εκλογές όταν ολοκληρώσει το έργο της η παρούσα κυβέρνηση»,

Το εύθραυστο 30-32% που δείχνει να παίρνει η Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις ήδη δοκιμάζεται, χωρίς καν να χρειαστεί η Ν.Δ. να κυβερνήσει, καθώς η περίπτωση της υπογραφής της 6ης δόσης είναι κυριολεκτικά «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και ο Λ.Παπαδήμος και αυτοί που τον τοποθέτησαν είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σκοπεύει να «κατσικωθεί» στη θέση του πρωθυπουργού και να μην αποχωρήσει στην συμφωνηθείσα ημερομηνία.

Για να είμαστε τίμιοι με τον Λ.Παπαδήμο, ουδέποτε, εκ όσων γνωρίζουμε (και γνωρίσουμε άριστα…), δεσμεύθηκε για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου στην σύσκεψη. Άφησε ανοικτό το όλο θέμα για «Μάρτιο, Απρίλιο» και δε νομίζουμε ότι υπάρχει κατ’αυτόν περίπτωση για εκλογές πριν από τον Ιούνιο που κρίνεται το θέμα της κρατικοποίησης των τραπεζών! Ως τραπεζίτης και ο ίδιος έχει ένα λόγο παραπάνω για να ενδιαφέρεται για το θέμα… Ο Α.Σαμαράς είπε μετά ότι έχει συμφωνηθεί η 19η Φεβρουαρίου, εκ νέου…

Από εκεί και πέρα χθες ότι πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Γιουνκέρ έδωσαν χθες πάλι τελεσίγραφο στον Α.Σαμαρά, διαμηνύοντας ότι «Δεν πρόκειται να καταβληθεί η έκτη δόση του δανείου αν δεν υπογράψει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς».

Το μεγαλύτερο αστείο (ή καλύτερο το πιο τραγικό για τον Α.Σαμαρά) είναι ότι ενώ χθες μιλούσαν για «Προϋπόθεση εκλογών είναι η ολοκλήρωση του PSI» (που ποιος ξέρει πότε και αν θα τελειώσει ποτέ) χθες τόσο ο Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατέστησαν σαφές στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται απόλυτα από την εκταμίευση της … έκτης δόσης! Δηλαδή άντε και την πήραμε την 6η δόση, θα γίνουν εκλογές; Αστεία πράγματα και κανονικό «δούλεμα».

Το πιο τραγικό είναι ότι «δουλεύουν» και τους πολίτες αναφορικά με την αξία της 6ης δόσης, δημιουργώντας πίεση στον Α.Σαμαρά, τόσο οι κυβερνητικοί του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, όσο και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν.

Αν τους πίστευε κάποιος, η χώρα έπρεπε να είχε πτωχεύσει από τις 22 Σεπτεμβρίου! Μετά, διαδοχικά θα έπρεπε να είχαμε πτωχεύσει τον Οκτώβριο και μετά το Νοέμβριο! Τώρα η «πτώχευση» έχει μεταφερθεί για τον Δεκέμβριο «αν δεν υπογράψει ο Α.Σαμαράς».

Κανείς δεν λέει ότι η 6η δόση είναι «ψίχουλα», τα οποία θα κατευθύνονταν συνολικά στην εσωτερική αγορά, δηλαδή ότι θα είναι η πρώτη δόση που δεν θα αναλωθεί για πληρωμή των δανείων (γι αυτό, ότι και να γινόταν, έδιναν πάντα τις προηγούμενες δόσεις, γιατί τα λεφτά τα εισέπρατταν οι τράπεζές τους). "Ψίχουλα" που μπορεί η Ελλάδα να ζήσει, φυσικά και χωρίς αυτά ειδικά από την στιγμή που έχει το όπλο των δημοπρασιών εντόκων γραμματίων για λύση των πιστεικών προβλημάτων ρευστότητας.

Τώρα πιέζουν γιατί δεν έχουν λαμβάνειν οι τράπεζές τους πριν από τον ερχόμενο Μάρτιο,
το έχουμε ξαναγράψει.

Θα ήταν πραγματικά πολύ καλό να υπήρχε ένας ηγέτης που να έλεγε «Δεν πειράζει, αφήστε την 6ης δόση, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι έτσι δεν θα πάρουμε και την 7η δόση» και θα δούμε πως θα έτρεχαν.Τώρα πιέζουν τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να συνυπογράψει τις δεσμεύσεις πριν από το επόμενο Eurogroup στις 29 Νοεμβρίου και να λάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν, ώστε να ληφθεί τότε η απόφαση για να εκταμιευθεί η έκτη δόση, που αποτελεί και προϋπόθεση για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δανειακή σύμβαση με την τρόικα που αφόρά το δεύτερο πακέτο στήριξης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Για να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη πρέπει όλα τα κόμματα να δώσουν τη γραπτή τους συναίνεση και αυτό είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κοτχάους. Εκεί φτάσαμε!

«Η έκτη δόση δεν πρόκειται να εκταμιευθεί εάν δεν συνυπογράψει τη δανειακή συμφωνία και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες» τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της εμπιστοσύνης.

Ποιος θα δώσει πάλι στην Ελλάδα την περηφάνια και το σθένος που έχει χάσει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΣτα εντονα γραμματα το ρεζουμε.
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τετ Νοε 23, 2011 12:35 pm

Προκήρυξη διαγωνισμών για υδρογονάνθρακες σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκολο Την προκήρυξη τριών διεθνών διαγωνισμών για την εκμετάλλευση και εξόρυξη υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό κόλπο, τα Ιωάννινα και το Κατάκολο προανήγγηλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει απευθύνει διεθνή πρόσκληση για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης. Μιλώντας για τους διεθνείς διαγωνισμούς σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκολο, είπε ότι η προκήρυξη θα ακολουθήσει τη μέθοδο του «Open Door» και χαρακτήρισε ως «απόλυτα ρεαλιστικό» το σενάριο κάλυψης «ποσοστού 20-30% των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μείωση δαπανών αγοράς αργού, έσοδα του δημοσίου, αύξηση θέσεων εργασίας και τεχνογνωσία». Ο ίδιος σημείωσε ότι «αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα δίνει κάθε χρόνο για εισαγωγές κάθε είδους πετρελαιοειδών γύρω στα 10 έως 12 δις ευρώ».

Αναφερόμενος γενικότερα στα ενεργειακά θέματα και την αγορά, που ανοίγει, ο υφυπουργός είπε ότι στόχος είναι η προσέλκυση ευρωπαϊκών επενδυτικών κεφαλαίων, συμπληρώνοντας με νόημα: «Αναγνωρίζουμε ασφαλώς πως το θέμα των δικτύων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία αυτού του σχεδίου».

Για το θέμα της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών στο Αιγαίο, όπως και της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, ο κ. Μανιάτης είπε ότι
αποτελεί ένα «εξαιρετικά ελκυστικό, παγκόσμιας εμβέλειας, επενδυτικό mega project το ύψος του οποίου είναι 8-10 δις € τουλάχιστον, με πάνω από 500-600 εκατ. € κάθε χρόνο να δαπανώνται για diesel στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής των νησιών μας. Δουλεύουμε για να διαμορφώσουμε συνθήκες προώθησης αυτής της επένδυσης εθνικής σημασίας».

Στο θέμα των αγωγών ανέφερε ότι «στηρίζουμε σταθερά την δημιουργία του πετρελαιαγωγού Burgas - Αλεξανδρούπολη για τον οποίο πρόσφατα είχαμε την θετική αποδοχή των περιβαλλοντικών παραμέτρων του εκ μέρους του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων. Διεκδικούμε μέσω της επιλογής του αγωγού φυσικού αερίου ITGI και IGB να αποτελέσει η χώρα μας πύλη εισόδου του αερίου της Κασπίας προς την Ευρώπη. Προωθούμε την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου SouthStream μέσα από την κοινή ελληνορωσική εταιρία».

Οπως έχει αναφέρει το OnAlert θα προκηρυχθεί ο Δημόσιος Διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για τον μεταλλευτικό χώρο Βάθης - Γερακαριού Κιλκίς, όπου εντοπίζεται κοίτασμα χαλκού - χρυσού, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου 15ημέρου του Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι η ακαθάριστη αξία των μετάλλων χαλκού και χρυσού στα βέβαια αποθέματα ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στα δυναμικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα η αξία πλησιάζει τα 7,0 δισ ευρώ. Ενα πρόσθετο αποθεματικό δυναμικό αξίας 4 δισ ευρώ αναμένεται να προκύψει μετά τις έρευνες του ΙΓΜΕ στο γειτονικό κοίτασμα της Ποντοκερασιάς στο πλαίσιο έργου του ΕΣΠΑ.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι η σωστή στιγμή για την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας να δημιουργήσουν πεδία και ευκαιρίες επιχειρηματικών δράσεων που μπορούν να αποδώσουν καρπούς και να οδηγήσουν σε οικονομικές επιτυχίες μεγάλης κλίμακας», είπε ο Γ. Μανιάτης. «Μπορούμε από παράδειγμα προς αποφυγήν να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ορυκτός πλούτος και η ενέργεια μπορούν να κινήσουν την Ελλάδα μπροστά. Να την ξεκολλήσουν από το τέλμα της ύφεσης και να δώσουμε προοπτική, ανάπτυξη και απασχόληση για τους νέους μας», κατέληξε ο υφυπουργός. Μένει να δούμε, φυσικά, εάν οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξη...

onalert.gr

swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Τετ Νοε 23, 2011 12:38 pm

Διεθνής διαγωνισμός για χαλκό και χρυσό στο Κιλκίς. Στα 11 δισ. η αξία των κοιτασμάτων! Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, μέσα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, για την αξιοποίηση του κοίτασματος χαλκού και χρυσού στην περιοχή Βάθης Κιλκίς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η αξία του κοιτάσματος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,5 δισ. ευρώ και 7 δισ. ευρώ, ενώ σε άλλα 4 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία γειτονικού κοιτάσματος στην περιοχή της Ποντοκερασιάς, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του ΙΓΜΕ.

Παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι σε αυτές περιλαμβάνονται:

-Η απελευθέρωση των αγορών Ενέργειας.

-Η πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με πώληση μονάδων της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα και συμφωνίες ανταλλαγής ενέργειας. Οι οριστικές αποφάσεις, για τις μονάδες που θα πουληθούν με διεθνή διαγωνισμό, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

onalert.gr


giorgos320d ,μπας και εχεις βρει τιποτα και μας το κρυβεις? Exclamationswartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από giorgos320d Την / Το Τετ Νοε 23, 2011 8:13 pm

giorgos320d ,μπας και εχεις βρει τιποτα και μας το κρυβεις? Exclamation


Που τετοια τυχη!!!!! Θα το καταλαβενες, θα επερνα κατευθηαν το μ3 το καινουριο!!!!
για να δουμε θα γηνουν ολλα αυτα που γραφοντε? Στο χωριο μεταλικο κιλκις εχει μια βρυση που τρεχει ξυνο νερο και ειναι πολυ καλο για την υγεια γενικα. Επησης εχει και υαματικα νερα τα οποια δεν τα εχουν αξιοπιησει ακομα.
giorgos320d
giorgos320d
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Ηλικία : 52
Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μοντέλο BMW : 320d
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΟΖ και Στρατηγικα θεματα

Δημοσίευση από swartz Την / Το Κυρ Δεκ 25, 2011 9:54 am

giorgos320d έγραψε:giorgos320d ,μπας και εχεις βρει τιποτα και μας το κρυβεις? Exclamation


Που τετοια τυχη!!!!! Θα το καταλαβενες, θα επερνα κατευθηαν το μ3 το καινουριο!!!!
για να δουμε θα γηνουν ολλα αυτα που γραφοντε? Στο χωριο μεταλικο κιλκις εχει μια βρυση που τρεχει ξυνο νερο και ειναι πολυ καλο για την υγεια γενικα. Επησης εχει και υαματικα νερα τα οποια δεν τα εχουν αξιοπιησει ακομα.


Αυτες οι πληροφοριες που δινεις εδω κανονικα ειναι πολυ πολυτιμες και αξιζουν χρυσό............για αυτους που εχουν φραγκα να τις αξιοποιησουν, ισως θα επρεπε να τσονταρουμε ολοι μερικα χιλιαρικα να παρουμε και χρηματοδοτηση απο το ΕΣΠΑ και να φτιαξουμε το δικο μας εργοστασιο εμφιαλωσης ξυνου θεραπευτικου νερου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, και δουλεια θα ειχαμε ολοι μας και θα το προσεχαμε σαν τα ματια μας. Μηπως να εφερνες κανα μπουκαλι να το στειουμε στο χημειο του κρατους να δουμε ? Idea
swartz
swartz
Bmw Addict
Bmw Addict

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 956
Ηλικία : 49
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Μοντέλο BMW : 316i e 46 facelift
Country :

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης